The Tower House

This small vacation house is designed by GLUCK+ as a stairway to the treetops. Keeping the footprint to a minimum so as not to disturb the wooded site, each of the first three floors has only one small bedroom and bath, each a tiny private suite.

The top floor, which contains the living spaces, spreads out from the tower like the surrounding forest canopy, providing views of the lake and mountains in the distance. An outdoor roof terrace deck above extends the living space above the treetops, offering a stunning lookout to the long view.
The glass-enclosed stair also highlights the procession from forest floor to treetop aerie, while the dark green, back-painted glass exterior camouflages the house by reflecting the surrounding woods, de-materializing its form. At dusk, mini lights dotting the cable rail of the stair mimic local fireflies sparkling in the woods as day turns to dark.

All images © Paul Warchol and GLUCK+

x