Curvy timber home by Scott Architects

Words

Scott Architects created the refurbishment and extension of an existing Victorian terraced house within the de Beauvoir Conservation Area.

The sculptural form of the new extension has evolved from the language of the site: its gardens, its brickwork and its neighbouring buildings. Its curved forms are clad in solid oak boarding to add to a carefully selected palette of natural materials – limestone flooring, exposed brickwork walls and restored Baltic pine floorboards. The interiors are expressed as a series of fluid surfaces and flowing spaces that weave through the home, leading one towards a rear garden that gently extends over the dining room as a green roof of wildflowers.

All images © Scott Architects | Via: Contemporist

deBouvoir01deBouvoir02deBouvoir03deBouvoir04deBouvoir05deBouvoir06deBouvoir07deBouvoir08deBouvoir09deBouvoir10deBouvoir11