The Sentinelle by NatureHumaine

Words

NatureHumaine designed this single family house named ‘The Sentinelle’. The constraints of the site led to an L shaped footprint where an east-west oriented rectangular block was placed at the top of the topography, and a north-south oriented block was slid underneath. The upper block contains the living spaces and master bedroom, and the lower block, also known as the ‘kids zone’, contains the 3 children’s bedrooms and a games room. A folded roof rises from the lower block covering the upper block and extending towards the cliffs edge as if it were about to take off, reminiscent of the wings of a bird. The architects see the house as a bird sitting at the edge of the cliff overlooking the lake, which is where its nickname ‘The Sentinelle’ comes from.

All images © Adrien Williams

SENTINELLE_001SENTINELLE_002SENTINELLE_003SENTINELLE_004SENTINELLE_005SENTINELLE_006SENTINELLE_007SENTINELLE_008SENTINELLE_009SENTINELLE_010SENTINELLE_011SENTINELLE_012SENTINELLE_013SENTINELLE_014