Residence in Kifissia

Words

Tense Architecture Network built a ‘Residence in Kifissia’. The residence’s plot is small and an adjacent building almost blocks the southern sun. The main part of the field remains free and becomes the residence itself: an austere prism, centrally supported, hovers above the liberated ground. Three metallic columns support a net of inox ropes where plants have already started to climb in order to generate a volume equally important to the house’s prisms. When the plants are grown, the green screen will be penetrated only by the black central column of the concrete shelter. The basalt-watery surface on which it is based reflects the light in the interior. The vigorously detached prism lets the sun enter and functions as a shelter: living space lies beneath. When the sliding panels retreat, the merging with the garden is complete.

All images © Tense Architecture Network

Kifissia01Kifissia02Kifissia03Kifissia04Kifissia05Kifissia06Kifissia07Kifissia08Kifissia09Kifissia10Kifissia11