House S in Vorderweissenbach

Words

HPSA created ‘House S’ on a steep, rather small plot of land with excellent views. The owners required a cost efficient house with a maximum of 130 m², of living space. A basement was not necessary so that the architects based the whole building on pillars.
The U-shaped floor plan responds to the neighbouring settlement. Living rooms and bedrooms are oriented to a terrace that offers great views of the surrounding hills. Because of the chosen typology the natural terrain could be untouched over the whole plot. In the garden the building offers a large, weather-protected area.

All images © HPSA

HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_01HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_02HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_03HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_04HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_05HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_06HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_07HouseS_Vorderweissenbach_HPSA_08a