Asia Residential Resort by Piet Boon

Words

For the ‘Asia Residential Resort’ located in the Oak Valley, the architect Piet Boon was commissioned to design and furnish a private residence. As Korean culture stresses the importance of protecting nature, they created an organic plan that seamlessly integrates with the surrounding landscape. The house has its own distinct shape – graphic and bold – reflecting the visual language used throughout this assignment. Extra-long bricks made from local granite were used for the exterior which makes the house almost appear to grow out of the ground, while the straight line detailing of the bricks gives it a distinguished, contemporary look.

‘…when choosing the materials we ensured there was a balance with the tranquil color scheme. We called the routing the ‘flow of the river’. It begins at the entrance to the house as a small mountain stream. It then widens, encompassing more air and space, before ending with a sweeping panoramic vista across the lush mountainous surroundings,’ Piet Boon explains.

All images © Piet Boon Architecture | Via: homeDSGN

piet001piet002piet003piet004piet005piet006piet007piet008piet009piet010piet011piet012piet013piet014piet015piet016piet017piet018