Sommarhus by LLP Architects

Words

‘Sommarhus’ by LLP arkitektkontor AB is located in a field on the Gasmora peninsula at Fårö. The plot borders an open plateau with meadows and fields facing the Baltic Sea. Facades in larch and the gabled roof of fiber cement boards reminds of buildings associated with the agricultural context. The entrance space is located in one end of the building, fully inhabitable summertime as an extension of the living room. You can see from one side of the building to the other at the entrance, dining room and master bedroom, and from all rooms on the ground floor it is possible to step outside. As a special feature a fireplace is located in the double height living room open to the first floor. The stair leads towards the light and an upper terrace with a view to the sea. A number of shutters in larch make it possible to close the building during wintertime and offer shade in the summer. With ‘Sommarhus’ the architects succeeded in merging a countrified architecture with a modern concept and design which is simply beautiful in the end.

All images © Åke E:son Lindman | Via: archdaily

stora01Fårö, sommarhusLLP ark2009/10Fårö, sommarhusLLP ark2009/10Fårö, sommarhusLLP ark2009/10Fårö, sommarhusLLP ark2009/10Fårö, sommarhusLLP ark2009/10stora07stora08Fårö, sommarhusLLP ark2009/10