Tent House By Chris Tate Architects

Completed in 2016, the Tent House by Chris Tate Architecture has been shortlisted for a prize in Berlin’s World Architecture Festival 2017. Located in New Zealand, the residence offers an unusual space for retreat in the rain forest.

Also hailing from New Zealand, Chris Tate spends time between Auckland and Los Angeles. The Tent House is one of many projects that challenge modern interpretations of traditional living spaces–in this case, the tent has become a minimal boutique getaway in the midst of replanted native foliage and plants, presenting a contemporary take on the rainforest retreat. The modest sized, angular build sits on a 70 square“It was an experimental project designed to challenge the expectations of what a weekend house may be.” meter plot, offering a mezzanine sleeping area, a bathroom, kitchen and gallery-inspired open plan living area. From this point, residents can admire lush green views of the surrounding vegetation, through large windows and glass panel sliding doors. Tate’s Tent House has caught the eye of the World Architecture Festival jury, where it has been nominated for the Small Projects Prize category this year. The architect comments, “It was an experimental project designed to challenge the expectations of what a weekend house may be.”

Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution

Images © Simon Devitt and Jono Parker

x