Snark Designs A House Clad In Perspex

In Maebashi Japan, SNARK has designed ‘House in Nakauchi’ a minimal residence that combines the aesthetics of a greenhouse with the function of a family home.

Built from wood and perspex, the building has a large semi-transparent volume which extends from its side; providing large amounts of natural light and blurring the distinction between inside and outside. Inside, sliding glazed partitions are used to divide rooms, allowing the space flexibility of use. The interior of the property has been painted white, with furniture, flooring and the ceiling all crafted from a similar treated lightwood. Upstairs, the gabled roof provides space for storage and extra beds should they be required for guests.

iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-003
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-002
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-005
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-014
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-007
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-008
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-005
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-016
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-010
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-013
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-015
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-009
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-001
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-011
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-0012
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-017
iGNANT-Architecture-Snark-House-In-Nakauchi-018

All images © Ippei Shinzawa

x