Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden. The 33 foot tall house is constructed in two stories. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The interior of the house is minimalistic and raw intending to clear the room from unnecessary noise and at the same time invite light and space. The sleeping accommodations are arranged on futon mattresses that can be hung on the wall in order to free the room for daily activities. A wooden bench by the window works as a place for rest and reflection as well as seatings during mealtime. The materials are mainly pale wood where the interior carpentry in birch plywood and ash partially allows the timber framework to come forward describing the structure of the house.

Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse Bergaliv Landscape Hotel, The Lofthouse
x